a

Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem nulla consequat. Aenean massa.

Help! De kerst komt eraan…

Help! De kerst komt eraan…

De kerstdagen komen er weer aan, de één kijkt ernaar uit en de ander denkt ‘Help, hoe overleef ik het’. Als je tegen kerst opziet, hoe kun je er dan voor zorgen dat deze dagen voor jou wel oké worden? In dit artikel geef ik je 3 tips, waardoor je tijdens de kerstdagen goed voor jezelf leert te zorgen en ook nog eens leuk contact legt met de ander.

3 tips voor de kerstdagen

Onthoud allereerst dat hoe beter de kwaliteit van het contact is met anderen (dierbaren, collega’s, je leef- en werksituaties), hoe beter ook jouw gevoel van welzijn is. Het lijken tegenovergestelde dingen, maar die twee hebben juist veel met elkaar te maken. Je moet dus goed voor jezelf zorgen, maar ook in verbondenheid met anderen blijven. Hoe doe je dat nu?

  1. Zorg dat je tijdens de kerstdagen ook iets doet wat jíj wilt doen en dat je niet alleen voldoet aan verwachtingen en verplichtingen;
  2. Ga je tijdens de kerst ergens op bezoek? Neem dan iets mee: cadeautjes, een deel van de maaltijd, je eigen kerstspeech. Jouw inbreng verhoogt jouw betrokkenheid en dus ook je plezier;
  3. Zorg dat je naast mensen komt te zitten die je het best liggen. Maak het jezelf niet moeilijker. Dus niet neer ploffen op de eerste de beste zitplaats, maar tactisch kijken ‘wat is voor mij de meest prettige plek’.

Avontuur!

Goed zorgen voor jezelf en voor anderen is een zoektocht. Je zou het ook ‘het avontuur!’ van je leven kunnen noemen. Het is niet altijd eenvoudig om daar een goede balans in te vinden en per situatie of levensfase verandert die balans weer.

Hulp bij nodig?

Als het contact in een situatie niet naar tevredenheid verloopt en het lukt je niet om dat ten positieve te veranderen, dan heb je een probleem. Problemen zorgen op de lange (of korte termijn) voor klachten en verdienen dus aandacht.

Therapie is samen nagaan hoe jij contact maakt, met jezelf en ook met de situaties waarin je leeft en werkt. Mag wat jij ervaart, vindt en voelt er zijn en ben je instaat om dat op je eigen, creatieve wijze vorm te geven in je leven. Vind je dat lastig? Dan help ik je graag verder. Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek contactformulier.