a

Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem nulla consequat. Aenean massa.

Waardeer het talent van je partner

je partner waarderen

Waardeer het talent van je partner

Ik weet hoe het zit en werkt en toch kan ik me zo nu en dan weer storen aan het feit dat ik de huismanager ben: bedenken wat we eten, boodschappen doen, zorgen dat de was draait, tussendoor ook de boel nog wat aan kant houden, er zijn voor de kids en de gezinsafspraken regelen, oh ja en ik werk er ook nog bij. Hoe het zit? Dit is mijn talent! Ik word gelukkig van een huishouden wat loopt en dat ik daarbij ook nog volop kan werken, geeft een soort kick. Waarom stoort het me dan af en toe? Omdat mijn partner en de rest van het gezin het doodnormaal vinden dat ik dit doe. Soms mis ik waardering!

Hoe werkt dat dan?

Waar partners zijn, zie je dat de één de meer verzorgende rol op zich neemt, wat de ander de vrijheid geeft om zich te richten op zijn werk en zich geen zorgen hoeft te maken of het thuis wel loopt. Voor die vrijheid die mijn partner heeft, wil ik af en toe een groot ‘dankjewel’ horen.
De partner die meer buitenshuis is, zorgt vaak voor het grotere inkomen, voelt zich financieel verantwoordelijk voor het gezin en ook dat kan zo nu en dan als zwaar voelen. Je leven bestaat vooral uit werken en je mist thuis leuke gebeurtenissen. Ook die partner verdient een groot ‘dankjewel’, want het stelt de meer verzorgende partner in staat om te doen waar zijn/haar talent ligt, meer bij de kinderen zijn en parttime werken.

Hoe ziet een ‘dankjewel’ eruit?

Voor mij zou dat ‘dankjewel’ kunnen bestaan uit:

  • Een compliment over… het leuk georganiseerde feestje
  • Even helpen met… de was opvouwen
  • Ook even verzorgd worden door… een kopje thee klaar te maken
  • Waardering uitspreken voor… het feit ik contacten onderhoud en de ander daarop meelift

Wat voor vorm van ‘dankjewel’ heb jij nodig van de ander voor het ‘gewone’ werk wat je dag in dag uit doet? En als je dat mist, vertel je dat wel eens aan de ander?

Welk ‘dankjewel’ kun jij geven?

De rol die jouw partner heeft, stelt je in staat om jouw rol uit te oefenen. Ben jij daar dankbaar voor? Waar zou jouw ‘dankjewel’ uit kunnen bestaan naar je partner toe?

Hoe loopt het bij jullie?

Weten jullie hoe je elkaar het goede ‘dankjewel’ kan geven? Of ben je helemaal niet blij met jouw rol en wil je het anders. Als het niet lukt om daar het gesprek over te voeren, kun je contact met mij opnemen. Ik help jullie graag om elkaar daadwerkelijk te horen en het constructieve gesprek met elkaar aan te gaan. Voor relatietherapie neem contact met me op: 06 40091188 of via Contact