a

Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem nulla consequat. Aenean massa.

Hoe houd je sex opwindend in een vaste relatie? – 7 tips

Hoe houd je sex opwindend in een vaste relatie?

Hoe houd je sex opwindend in een vaste relatie? – 7 tips

Sex is er om van te genieten. Maar hoe houd je sex opwindend in een vaste relatie? Want in onze relatie willen we aan de ene kant intimiteit, veiligheid, stabiliteit en zekerheid. Niet echt opwindend… Het staat haaks op dat andere: het veroveren en veroverd worden, spanning, passie en erotiek. En dat willen we ook in ons leven.
Zijn deze twee verschillende (allebei goede!) behoeften, geborgenheid en hartstocht, te verenigen in één relatie? Of zoek je de spanning in de affaire, de opwindende sex in pornografie en het geflirt bij een collega?

Dus, hoe houd je sex opwindend in een vaste relatie? Hieronder zeven tips:

  • Neem het niet als een vanzelfsprekendheid dat die ander er wel voor je is, maar zet je in om te verleiden en te veroveren! Een uitdagend en sensueel spel.
  • Niets is zo aantrekkelijk als iets nieuws. Denk niet dat je je partner door en door kent, maar laat je verrassen en verbaas je over nieuwe kanten die je ontdekt. Vraag door al denk je het antwoord te weten en doe samen nieuwe dingen.
  • Liefde zoekt verbondenheid, intimiteit en samensmelten, maar hartstocht is zelfzuchtig. Voor het vinden van genot is zelfzucht nodig (en toegestaan!). Jij gaat genieten. Als je vooral bezig bent met het welzijn van de ander, ben je niet spontaan, ongeremd, onbezorgd en zal de erotische extase bij jezelf niet ontstaan. En hierin zit ook het risico. Als je ongeremd, spontaan, vrij en jezelf bent, kan je afgewezen worden. Maar in dit risico zit ook de spanning. Spanning die nodig is bij opwindende sex.
  • Creëer een erotische sfeer. Voorspel begint niet 15 minuten voor de daad, maar overdag al met bijvoorbeeld een knipoog, een tongzoen in de keuken of een romantisch etentje. Wees creatief!
  • Als je je (sexuele) fantasieën durft te delen met je partner, kunnen jullie nagaan of jullie iets daarvan kunnen inbrengen in jullie sexuele omgang.
  • Doe het eens op een andere plek en op een ander tijdstip. Dat maakt het opwindend en spannend.
  • Heb je kinderen? Plan echt dat weekendje weg, al is het maar één nacht.

Voel jij je niet aantrekkelijk bij je vrouw, of mis je het enthousiasme van je man? Ben je moe na een dag met de kinderen en is het allemaal een beetje tam of voel je je wel verbonden en prettig, maar mis je de opwinding van het verleiden en het spelen met elkaar? Wil je hierover door praten of voel je je niet gezien in je relatie? Kom je voor je gevoel tekort? Zoek je het buiten de deur en baal je daar van? Neem contact op via contactformulier

Bron: Perel, E. (2014), Erotische intelligentie. Een vaste relatie geeft zekerheid, maar hoe houd je het spannend?