a

Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem nulla consequat. Aenean massa.

valentijnsdag

12 liefdesuitingen waardoor je weet dat het dè Ware is!

Met regelmaat wordt de vraag: ‘Hoe weet ik of het dè Ware is?’, in mijn praktijk gesteld. En dat is natuurlijk een mega-belangrijke vraag. ‘Want als ik mijn hele leven met deze persoon ga delen, dan wil ik wel zeker weten dat ik de juiste keuze maak of heb gemaakt!’

Over die vraag valt veel te lezen, te zeggen en in te ervaren. Hier in een notedop een checklist die je kan gebruiken in je belangrijke overweging en je kan ‘m ook gebruiken als APK-tje voor je relatie. Spannend! ‘Want hoe brengen jullie het er vanaf?’ Hier komen ze:

Aandacht
Er is volop aandacht voor jou en je partner vindt het prettig om zich af te stemmen op jouw leven. De ander kan zich in inleven en laat zich door jou op een positieve manier beïnvloeden. Je ervaart een nabijheid en vertrouwdheid die super prettig is. Jullie ideeën over het leven komen behoorlijk overeen.

Openheid
Het voelt goed om jezelf te laten zien en je weet dat daar niet op een vervelende manier gebruik van zal worden gemaakt. Het is veilig. Je hoeft niet op je tenen te lopen of jezelf in te houden.

Je bent goed!
Je bent gewoon leuk! Zelfs je minpuntjes mogen er zijn, want de basis van jullie relatie is goed. Het gevoel dat je goed genoeg bent is heel belangrijk voor een goede relatie.

Ik denk aan je
Kleine attenties of aanrakingen door de dag heen zijn grote investeringen. Je weet dat je gezien wordt en dat er aan je gedacht wordt. Het gevoel dat je er toe doet groeit!

Kwetsbaar
De ander laat jou toe. Hij of zij durft kwetsbaarheden aan jou te tonen. Gevoelens, gedachten en intenties worden gedeeld. Angsten en dromen worden besproken. Je weet wat je aan de ander hebt.

Blij met wat je bereikt
Je partner kan blij zijn met jouw succes en met jouw geluk. De ander is trots op en wordt niet onzeker van jouw succes. Het samen blij zijn over wat je doet en bereikt, werkt verbindend.

Verrassing!
Je wordt verrast door een bos bloemen of een uitstapje. Je partner weet wat je leuk vindt en is bereid dat met jou te doen, ookal ligt het hem/haar minder of zelfs niet. Je partner heeft dat voor je over.

Ook als je niet zo leuk bent
Een chagerijnige dag van jou of een afwijzing, is niet voldoende om de ander aan de kant te schuiven. Er wordt daardoor niet getwijfeld aan zijn of haar liefde voor jou. En dat is lekker! Het geeft vertrouwen dat de ander wat kan hebben en echt voor jou wil gaan.

Ruzie maken
Tijdens ruzies laat je zien waar je staat. Dit doe je op je eigen onhandige of constructieve manier. Het houdt in dat je je plek in de relatie wilt duidelijk maken. Het laat zien wie je bent en waar je voor staat. Het leidt uiteindelijk tot een beter ‘samen-zijn’.

Uitdagen
Je partner daagt je uit om uit je veilige zone te stappen. Er wordt in je gelooft als je iets nieuws doet en je wordt geholpen om dingen te bereiken. Je wordt aangemoedigd en bemoedigd als je iets spannend vindt.

Dankjewel
Er is dankbaarheid. Dat wordt uitgesproken en daarmee voel je je gezien en weet je dat je er toe doet. Als jij jouw dankbaarheid toont, geeft dat jezelf ook een goed gevoel! Door te geven, ontvang je!

En het mooiste is: je gaat op avontuur
Je wil deel zijn van je partners leven. Je weet dat het een lange weg gaat zijn met meerdere hobbels, maar je wilt er niets van missen. Je gaat op avontuur! Je wil deel zijn van zijn of haar verhaal en dat ga je meemaken. Je wilt zien hoe die ander gaat groeien en zich gaat ontwikkelen en daar wil je met alles wat in je is bij zijn en daar word je blij van!

Dat waren ze alle 12. Zijn jullie een match? Kan je blij worden als je deze liefdesuitingen leest of word je juist verdrietig? Voldoet jullie relatie of is er nog werk aan de winkel? Wil je doorpraten over jouw relatie? Vraag dan een gratis online Click&Connect gesprek aan en ik denk met je mee.

Wil je meer weten over hoe je je relatie een veilige plek kan maken? Lees mijn gratis e-book hierover!
Voor deze blog heb ik gebruik gemaakt van het boek ‘Relaties hoe doe je dat?’ van Karen Wagenaar.