a

Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem nulla consequat. Aenean massa.

Zet je relatie altijd op de eerste plaats!

Zet je relatie altijd op de eerste plaats!

Mijn geduld bewaren en redelijk blijven, is niet één van mijn best ontwikkelde kwaliteiten. Vorige week ging er in mijn werk technisch iets niet helemaal lekker. Mijn man is het technische brein achter mijn werk, dus logisch dat ik geïrriteerd naar hem werd, toch?

Maar terwijl ik gefrustreerd aan het afreageren was, dacht ik: ‘Ga ik mijn werk boven een goede relatie met Folkert zetten?’ ‘Nee, dat ga ik niet doen!’ Het behouden van goed contact en een goede relatie met hem is mij veel meer waard dan (gedoe met) werk.

Want weet je: je relatie levert de belangrijkste bijdrage aan de kwaliteit van je leven, dus zet je relatie altijd op de eerste plaats! Altijd? Ja, altijd!

Natuurlijk mag ik teleurgesteld zijn over een technisch mankement, maar dat kan ook besproken en opgelost worden zonder dat ik hem daar persoonlijk op aanval en het tussen ons in komt te staan.

In de praktijk zie ik talloze voorbeelden van zaken die tussen partners in komen te staan:

De vrouw wil om 17.00 eten en de man vindt dit onzin: ‘Daar ga ik me niet aan aanpassen!’

De man zou het leuk vinden als zijn vrouw zich interesseert voor zijn hobby en er in de klusschuur eens bij komt zitten. Vrouw: ‘Ik vind dat echt doodsaai, dat ga ik niet doen’.

De vrouw vindt dat de man te snel rijdt op de snelweg en voelt zich onprettig. Man: ‘Ze vertrouwt me niet en dat zou ze wel moeten doen’.

De man vindt het onprettig als zijn vrouw wederom aan vrienden vertelt hoe het ongeluk door zijn toedoen is ontstaan. Vrouw: ’Maar het is gewoon zo gebeurd, dus ik vertel toch wat waar is?’

Stel jezelf de volgende vragen:

Helpen mijn acties en reacties om dichterbij elkaar te komen of ontstaat er meer afstand?

Kom ik tegemoet aan mijn partners behoeften, waardoor onze relatie beter wordt of ben ik vooral bezig met wat ik zelf prettig en normaal vind.

Hiermee zeg ik niet dat je maar aan al de wensen van de ander tegemoet moet komen. Wel zeg ik dat de ander belangrijke (emotionele) behoeften heeft en dat je je beste inzet toont om daaraan tegemoet te komen en te zoeken naar oplossingen.

Omdat je van die ander houdt, het welzijn van de ander zeer belangrijk vindt en het is het allerbeste wat je voor jullie relatie kan doen. Voedt dit onze relatie of niet? Zo niet, dan is het ook in je eigen (levens)belang tijd om daar mee te stoppen en na te gaan wat wel verbindend werkt!

Herkenbaar? Over doorpraten? Hulp bij nodig? Vraag een gratis Click&Connect gesprek aan.