a

Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem nulla consequat. Aenean massa.

Gaan voor goud!

Gaan voor goud!

Suzan & Freek zingen: Maar we waren toch goud!?

Heb er zo hard in geloofd
En ik weet jij deed dat ook

Een songtekst over verloren hoop & liefde, want ‘we waren toch goud’. Blijkbaar is er meer nodig dan ‘hard geloven’.

Tijdens de eerste ontmoetingstijd / verkeringstijd is die ander het helemaal. Je bent dan vooral gericht op indruk maken op de ander en jezelf laten zien van je allerbeste kant. Je komt de ander vooral tegemoet in zijn of haar behoeften.

Annelore ging altijd mee naar mijn basketbalwedstrijden, maar nu we een tijdje getrouwd zijn, blijft ze thuis om even tijd voor zichzelf te hebben.

In het begin van onze relatie vond ik briefjes van hem op de spiegel of in mijn tas. Dan voelde ik me heel speciaal.

Dan ontdek je dat je zelf ook wat nodig hebt. Was het eerst vooral geven en meebewegen en ontving je natuurlijk ook mooie dingen, want de ander deed ook zijn best, nu komt het stadium dat de verschillen tussen jullie duidelijker worden en jij een aantal behoeften hebt, waar die ander maar jammerlijk aan voldoet. Dan is er meer nodig dan ‘hard in elkaar geloven’.

Je zou kunnen zeggen dat vrouwen vooral genegenheid nodig hebben, willen communiceren en verlangen naar een toegewijde partner (voor het gezin). Kevin Leman schrijft in zijn boek: ‘Ironisch genoeg zijn dat nou net de dingen waar de meeste mannen bedroevend slecht in zijn.’

Nu ben ik niet van generaliseren, maar ik zie veel stellen die worstelen en zich afvragen hoe ze weer nader tot elkaar kunnen komen, want het lijkt erop dat de ander altijd en overal wat op aan te merken heeft. Dat heeft dus te maken met verschillende behoeften hebben. Wat jij verlangt en wat je dus geneigd bent om te geven, is niet hetgeen wat je partner (vooral) nodig heeft.

De drie belangrijkste behoeften van de man zijn: gewild zijn (seks valt daaronder), nodig zijn en respect ontvangen. Respect voor het werk wat hij thuis en buitenshuis doet en respect voor zijn positie als iemand die in staat is om goede beslissingen te maken, voor zijn logica, kracht en voor het feit dat hij zich goed op één ding kan concentreren 😊. Een man praat (waarschijnlijk) minder over gevoelens en levensovertuigingen, maar als hij praat doet hij dat het liefst met zijn vrouw.

Het paradoxale is dat als je wilt dat er aan jouw behoeften voldaan wordt, je eerst gaat ontdekken wat de behoeften van je partner zijn en je best daarvoor gaat doen. Ja, je uiterste best gaat doen om daaraan tegemoet te komen. Dat is gaan voor goud! Niet alleen in geloven, maar vooral in investeren. Verrassend genoeg zal je ontdekken dat de ander dan ook makkelijker aan jouw behoeften zal kunnen voldoen.

En vrouwen, geef aan wat hij bijvoorbeeld voor jou uit handen kan nemen en geef er dan achteraf geen commentaar op! Laat hem het op zijn manier doen. Mannen zijn oplossingsgericht en willen graag helpen, maar weten vaak niet waar ze moeten beginnen of hebben het opgegeven, omdat wij het hen uit handen nemen of het precies op onze manier willen hebben.

Voor mannen is het hebben van seks één van de belangrijkste dingen, want daarmee voel je je gezien en gewild. Nu is seks een gebeurtenis en is de weg er naar toe iets wat de hele dag door aanwezig kan zijn. Dat is genegenheid (intimiteit) tonen aan je vrouw. Romantische momentjes door de dag heen, een blik, kus, omhelzing, gesprekje van hart tot hart. Dat is intimiteit en het is zeker voor de vrouw de opstap naar seksualiteit. Kom tegemoet aan haar behoefte (genegenheid) en de kans is veel groter dat er aan die van jou voldaan zal worden (gewild zijn). Dan ben je samen ‘goud’, ga niet voor minder.

Ontdek wat jouw volgende stap gaat zijn, in hoe er aan jouw behoeften tegemoet gekomen kan worden in jouw relatie. Doe mee aan mijn gratis online masterclass. Check hier voor de volgende datum.