a

Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem nulla consequat. Aenean massa.

Alle aandacht krijgen is heerlijk!

alle aandacht

Alle aandacht krijgen is heerlijk!

Na 23 jaar waren mijn partner en ik weer eens samen op vakantie! Nu zijn er in de loop der jaren wel weekendjes en dagjes uit geweest (veel te weinig), maar dit keer waren we 11 dagen fulltime samen. Wat een heerlijkheid om je alleen te hoeven verhouden tot elkaar. Alle aandacht krijgen is heerlijk! En wat ontzettend bijzonder om te ontdekken dat we dit samen (nog) heel goed kunnen en te (her)ontdekken dat ik een heel leuke man heb 😊.

Jou voor mezelf

Eén van de dingen die mijn man verzuchtte was: “Nu heb ik je helemaal voor mezelf”. Blijkbaar komt dat voor hem onder druk te staan als we gewoon thuis zijn. Er is veel wat mijn aandacht vraagt. Het gevoel dat hij een nummertje moet trekken voordat hij aan de beurt is: ‘Er zijn nog 2 wachtenden voor u’, is natuurlijk niet prettig. Een vraag als: “Ben ik wel belangrijk voor Andrea”, kan dan gaan meespelen.

Geen laptop!

En andersom vond ik het heerlijk dat er geen laptop mee was op vakantie en er waren voor hem geen werkvraagstukken die langskwamen. Zat hij op zijn telefoon, dan was het om uit te zoeken welke bus we moesten nemen, hoe laat we ergens moesten zijn of waar de lekkere restaurantjes zaten. Ik hou van een man in actie (en achter de laptop zitten heeft niet echt die vibe). Alle aandacht was op onze gezamenlijke missie: samenzijn & mooie dingen zien en ervaren.

Tijd met elkaar doorbrengen! Zo vaak hoor ik in mijn praktijkruimte dat die tijd onder druk staat, te vaak. En natuurlijk helpt het om er samen op uit te gaan, dat helpt heel goed, maar dat is niet altijd zo makkelijk in te passen. Dus om je liefdesrelatie levend te houden is het nodig om in het gewone dagelijkse leven ook momenten vrij te maken voor elkaar en elkaar alle aandacht te geven, anders wordt je relatie heel functioneel.

Hoe dan?

Ik hoor je bijna denken: “Ook dat nog. Hoe ga ik dat doen?”. Het begint met kleine dingen waar je keuzes in kan maken. Zit je op je telefoon en de ander komt voorbij en begint tegen je te praten, dan kijk je op. Al zeg je ‘ik wil even dit afmaken en dan kan ik luisteren’, is al beter dan in je telefoon blijven zitten en afwezig knikken of hummen. Dus als de ander je aandacht wilt, dan maak je een keus:

 1. Kan ik nu werkelijk te luisteren? Zo ja, doe dat dan!
 2. Zo niet, geef aan wanneer je wel met volle aandacht aanwezig kan zijn, en doe dat dan ook als het moment daar is!

Werkelijk de ander zien en horen is het beste wat je te geven hebt en dat de ander jou hoort en ziet is het mooiste wat je zelf kan ontvangen. Deze eerste is de meest belangrijke! Dus train jezelf daarin en het zal je veel brengen in je relatie.

Het volgende wat natuurlijk helpt is daadwerkelijk tijd met elkaar doorbrengen. Een half uur per dag of zelfs om de dag kan al wonderen doen. En hoe die tijd er uit ziet, is per stel en situatie verschillend. Maar plan het in jullie agenda, stem het af, anders krijgt al het andere voorrang en jullie relatie de restjes.

 • Samen lunchen:
 • Als de kids op bed liggen, even samen wat drinken;
 • Een wandeling na het eten (onze manier);
 • Zaterdagochtend koffietijd:
 • Ga samen sporten of een cursus volgen;
 • Masseer elkaar voor het slapen gaan (oeh dit wil ik wel onze manier maken);
 • Ga struinen in de tweehandswinkel;
 • Bezoek de wekelijkse markt:
 • Ga van 16 tot 17 borrelen en haal daarna pas de kinderen.

Geef elkaar het grootste goed en dat is je tijd.

Merk je dat het na de vakantie weer lastig is om elkaar alle aandacht te geven? Zijn jullie weer verzand in de sleur van het leven? Is het lastig om elkaar daadwerkelijk te zien en te horen?

Kom op tijd in beweging en ga voor verandering! Hulp bij nodig? Welkom voor een kennismakingsgesprek met mij! Klik hier voor de mogelijkheden in mijn agenda.