a

Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem nulla consequat. Aenean massa.

In gezinsgesprekken help ik jullie om de goede communicatie weer op gang te brengen.

Gezinstherapie

Je zou graag willen dat het contact met je kinderen beter verloopt, weer positief wordt of zich herstelt. In gezinsgesprekken help ik jullie om de goede communicatie weer op gang te brengen.

Het lukt jullie niet om problemen samen op te lossen of de communcatie verloopt stroef. In gezinsgesprekken krijgt een ieder de ruimte om zich te uiten. Ik help jullie door het gezinsproces heen door jullie communicatie te volgen en te ondersteunen. Als ouder ontdek je wat de ander nodig heeft om bijvoorbeeld naar jou te kunnen luisteren.  Jullie staan meer voor elkaar open en raken meer betrokken op elkaar.

 

Naast gezinstherapie kan het prettig zijn om (tijdelijk) met een kind alleen te werken.  Zo kan het vrijuit praten over waar het tegenaan loopt en wordt er geleerd om dit te communiceren en op te lossen.

 

Alle veranderingen beginnen met de eerste stap

Anderen aan het woord

"Door de begeleiding van Andrea ben ik het mooie van mijn kind weer gaan zien. Ik zat vast in negatieve patronen en vond de dagen met mijn kinderen zwaar. Andrea heeft oog voor mij als ouder en oog voor mijn kind gehad. Ik nu bruikbare handvatten om persoonlijker en positiever met mijn kind om te gaan. Er is meer rust in huis en er wordt beter naar elkaar geluisterd."

"Andrea is een lieve, rustige, opgewekte vrouw. Ik was heel benieuwd wie er aan de deur zou verschijnen, maar toen ik haar vriendelijke lach zag was de ergste spanning al weg. Ze is betrokken, luistert goed en geeft niet gelijk oplossingen. Ik heb in de begeleiding geleerd om naar mijn kind te kijken in wat zij nodig heeft om zich prettig te voelen en om haar zelfvertrouwen te versterken."

"Het gesprek tussen mijn man en mij liep niet meer. We waren elkaar aan het verwijten en de gesprekken eindigden altijd hetzelfde, we trokken onszelf in stilte en boosheid terug. Door de gesprekken met Andrea hebben we geleerd om te komen met wat ons raakt en wat we van de ander nodig hebben in plaats van verwijt. Andrea gaat de confrontatie aan, maar veroordeelt je niet. We hebben zelfs gelachen tijdens de gesprekken. Daardoor kunnen we nu naar ons eigen aandeel kijken en is er stapje voor stapje ruimte om naar elkaar te luisteren en de ander weer werkelijk te zien. We hebben het als heel prettig en waardevol ervaren!"

"De gesprekken met Andrea hebben mij eye-openers gegeven waar mee ik verder kan."

"Andrea is iemand waarbij je je direct op je gemak voelt. Ze is begripvol en kan zich goed verplaatsen in de situatie. Ze stelt de juiste vragen, waardoor je vanzelf gaat reflecteren op je eigen gedrag en gedachten. Dat heeft mij waardevolle inzichten op geleverd en ik kreeg weer helder hoe het ook anders kan. "

"Bij Andrea heb ik mijn verdriet en boosheid kunnen uiten. Het zat opgekropt en ik veroordeelde mezelf erom. Heftig toen het eruit kwam, maar bevrijdend dat het kon en het er mocht zijn. Na de gesprekken durf ik in contact met anderen eerder en eerlijker te komen met mezelf, waardoor ik veel minder opkrop en beter in mijn vel zit."