a

Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem nulla consequat. Aenean massa.

Ik loop een stukje met je mee om samen te bedenken welke wegen bij jou passen.

Individuele therapie

Gestalttherapie helpt o.a. bij:
Rouwverwerking
Lichamelijk klachten zonder aanwijsbare medische oorzaak
Depressie, lusteloosheid, angst of spanning
Traumaverwerking
Zingevingsvragen
Stress en burn-out

Je loopt vast in (een deel van) je leven. Je ziet geen mogelijkheden meer. Ik loop een stukje met je mee om samen te bedenken welke wegen bij jou passen.

Je geeft je leven niet vorm zoals je dat zou willen. Je loopt vast in je werk of thuis. Relaties met anderen lopen niet zoals je wilt. Je voelt je lusteloos, bang, alleen of ervaart verlies.

Therapie is samen met jou onderzoeken waar het stagneert, wat voor jou belangrijk is en hoe je dat tot uiting kan brengen. Ontdekken wie je bent en hoe je op die unieke manier kan leven.

Bij Gestalttherapie, therapie van het contact, is de aandacht niet alleen gericht op je gedachten, maar ook op wat je waarneemt en lijfelijk ervaart. Het biedt de mogelijkheid om gevoelens, verstand en handelen meer op elkaar af te stemmen. In een open en veilige sfeer leer je opnieuw contact te maken met je eigen beleving en wat de betekenis daarvan is voor jouw leven. Er ontstaan nieuwe ervaringen en je zult keuzes maken die beter bij je passen.

Therapie is daarom een boeiend proces, dat soms pijnlijk en confronterend kan zijn, maar ook humoristisch en bevrijdend!

Veranderen betekent niet iemand anders worden, maar meer jezelf

Naast volwassenen therapie werk ik ook met kinderen.

Als je ziet dat je kind vastloopt in zijn contacten, ontevreden is over zichzelf of met een ‘vol hoofd’ rondloopt kan ik je kind begeleiden om met al deze gevoelens en gedragingen om te gaan.

Ik ga aan de slag om te werken aan wat er ontbreekt. We werken bijvoorbeeld aan zelfvertrouwen, sociale vaardigheden, omgaan met faalangst en focus houden.

Als therapeut kijk ik wat je kind nodig heeft om beter met zichzelf en met anderen om te gaan.

Bij de gesprekken met je kind is er bij aanvang en bij het afsluiten van de begeleiding een gesprek met jou / jullie als ouder(s). Je krijgt handvatten om prettiger met je kind om te gaan.

Gecertificeerd Rots en Water-trainer, weerbaarheidstraining voor kinderen

Gecertificeerd KIES coach, voor kinderen in echtscheidingssituaties

Alle veranderingen beginnen met de eerste stap

Anderen aan het woord

"Door de begeleiding van Andrea ben ik het mooie van mijn kind weer gaan zien. Ik zat vast in negatieve patronen en vond de dagen met mijn kinderen zwaar. Andrea heeft oog voor mij als ouder en oog voor mijn kind gehad. Ik nu bruikbare handvatten om persoonlijker en positiever met mijn kind om te gaan. Er is meer rust in huis en er wordt beter naar elkaar geluisterd."

"Andrea is een lieve, rustige, opgewekte vrouw. Ik was heel benieuwd wie er aan de deur zou verschijnen, maar toen ik haar vriendelijke lach zag was de ergste spanning al weg. Ze is betrokken, luistert goed en geeft niet gelijk oplossingen. Ik heb in de begeleiding geleerd om naar mijn kind te kijken in wat zij nodig heeft om zich prettig te voelen en om haar zelfvertrouwen te versterken."

"Het gesprek tussen mijn man en mij liep niet meer. We waren elkaar aan het verwijten en de gesprekken eindigden altijd hetzelfde, we trokken onszelf in stilte en boosheid terug. Door de gesprekken met Andrea hebben we geleerd om te komen met wat ons raakt en wat we van de ander nodig hebben in plaats van verwijt. Andrea gaat de confrontatie aan, maar veroordeelt je niet. We hebben zelfs gelachen tijdens de gesprekken. Daardoor kunnen we nu naar ons eigen aandeel kijken en is er stapje voor stapje ruimte om naar elkaar te luisteren en de ander weer werkelijk te zien. We hebben het als heel prettig en waardevol ervaren!"

"De gesprekken met Andrea hebben mij eye-openers gegeven waar mee ik verder kan."

"Andrea is iemand waarbij je je direct op je gemak voelt. Ze is begripvol en kan zich goed verplaatsen in de situatie. Ze stelt de juiste vragen, waardoor je vanzelf gaat reflecteren op je eigen gedrag en gedachten. Dat heeft mij waardevolle inzichten op geleverd en ik kreeg weer helder hoe het ook anders kan. "

"Bij Andrea heb ik mijn verdriet en boosheid kunnen uiten. Het zat opgekropt en ik veroordeelde mezelf erom. Heftig toen het eruit kwam, maar bevrijdend dat het kon en het er mocht zijn. Na de gesprekken durf ik in contact met anderen eerder en eerlijker te komen met mezelf, waardoor ik veel minder opkrop en beter in mijn vel zit."