a

Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem nulla consequat. Aenean massa.

Je leeft langs elkaar heen en je mist echt contact met je partner.

Relatie therapie

Je leeft langs elkaar heen en je mist echt contact met je partner. Je voelt je (wederzijds) niet gehoord en gezien. Je voelt je eenzaam. Er zijn spanningen. Als relatietherapeut kan ik je helpen.

Jullie kunnen elkaar niet meer bereiken en je voelt je niet gewaardeerd in je relatie. Je voelt je onveilig en genegeerd. Met relatietherapie kan ik jullie helpen om je weer met elkaar verbonden te voelen.

Ik kijk naar jullie interactie en hoe jullie jezelf vorm geven in de relatie. Je wordt weer nieuwsgierig naar de ander en gaat weer met elkaar in gesprek.

  • Van vervreemding ga je weer naar emotionele betrokkenheid,
  • Van zelfverdedinging ga je naar openheid en het durven nemen van risico’s,
  • In plaats van de focus op de fouten van de ander ga je ontdekken wat je eigen angsten en verlangens zijn,
  • Maar bovenal ga je van isolement naar verbondenheid.

Als therapeut werk ik vanuit de Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie, de Gestaltgezinstherapie en de Emotionally Focused Therapy (EFT).

Bij een veilige band zijn individuele verschillen niet bedreigend maar verrijkend 

Anderen aan het woord

"Door de begeleiding van Andrea ben ik het mooie van mijn partner weer gaan zien. Ik zat vast in negatieve patronen en vond de dagen zwaar. Andrea heeft oog voor ons allebei gehad. Ik heb nu bruikbare handvatten om persoonlijker en positiever met mijn partner om te gaan. Er is meer rust in huis en er wordt beter naar elkaar geluisterd."

"Andrea is een lieve, rustige, opgewekte vrouw. Ik was heel benieuwd hoe de gesprekken zouden verlopen, maar toen ik haar vriendelijke lach zag was de ergste spanning al weg. Ze is betrokken, luistert goed en geeft niet gelijk oplossingen. Heel leerzaam!

"Het gesprek tussen mijn man en mij liep niet meer. We waren elkaar aan het verwijten en de gesprekken eindigden altijd hetzelfde, we trokken onszelf in stilte en boosheid terug. Door de gesprekken met Andrea hebben we geleerd om te komen met wat ons raakt en wat we van de ander nodig hebben in plaats van verwijt. Andrea gaat de confrontatie aan, maar veroordeelt je niet. We hebben zelfs gelachen tijdens de gesprekken. Daardoor kunnen we nu naar ons eigen aandeel kijken en is er stapje voor stapje ruimte om naar elkaar te luisteren en de ander weer werkelijk te zien. We hebben het als heel prettig en waardevol ervaren!"

"De gesprekken met Andrea hebben mij eye-openers gegeven waar mee ik verder kan."

"Andrea is iemand waarbij je je direct op je gemak voelt. Ze is begripvol en kan zich goed verplaatsen in de situatie. Ze stelt de juiste vragen, waardoor je vanzelf gaat reflecteren op je eigen gedrag en gedachten. Dat heeft mij waardevolle inzichten op geleverd en ik kreeg weer helder hoe het ook anders kan. "

"Bij Andrea heb ik mijn verdriet en boosheid kunnen uiten. Het zat opgekropt en ik veroordeelde mezelf erom. Heftig toen het eruit kwam, maar bevrijdend dat het kon en het er mocht zijn. Na de gesprekken durf ik in contact met anderen eerder en eerlijker te komen met mezelf, waardoor ik veel minder opkrop en beter in mijn vel zit."