a

Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem nulla consequat. Aenean massa.

Relatie therapie

Wil je ook weer een liefdevolle relatie creëren?

Ik trek met jullie op om samen te ontdekken wat jullie in je relatie nodig hebben en hoe je dat tot stand kan brengen. Je zult jezelf en de ander beter gaan begrijpen, zodat jullie relatie weer hecht en liefdevol kan worden.

Je wilt een relatie hebben waarin het weer liefdevol en sprankelend wordt. Een relatie waarin jij gehoord en gezien wordt. Je wilt dat je relatie zich verdiept en dat jij daarin jezelf kan zijn en de ander kan bereiken.

Wat nodig is, is dat jullie beiden betrokken zijn en met jullie relatie aan de slag willen gaan. Samen gaan we na wanneer relatie therapie voor jullie kan starten. Gesprekken vinden plaats in mijn praktijk in Woerden of eventueel online. Er is momenteel geen wachtlijst. Schrijf je in en dan neem ik contact met jou/julllie op.

je relatie echt en hecht wordt

Herken je dit?

Je bent deze relatie aangegaan met al je liefde en goede bedoelingen. Je houdt van de ander en je wilt hem of haar niet kwijt raken. Je wilt het goed hebben met elkaar en in staat zijn om prettig met elkaar te communiceren. Alleen je merkt dat:

 • Je niet begrepen wordt, hoe vaak je het ook uitlegt op verschillende manieren;
 • Je teleurgesteld bent en je je eenzaam kan voelen in je relatie;
 • Je wilt dat je relatie anders verloopt. Je hebt alleen geen idee hoe je dat aanpakt;
 • Je wilt dat er ook stil gestaan wordt bij jou en wat jou bezighoudt, maar het kan regelmatig gebeuren dat jullie gesprekken of jullie manier van omgaan met elkaar je geen prettig gevoel meer geeft;
 • Je jezelf afvraagt of dit het is en of je jezelf hierbij moet neerleggen.

Veelal lukt het niet om dit zelf op te lossen. Laat mij je helpen, zodat door middel van mijn gesprekken met jullie, jullie relatie weer echt wordt en er verbinding kan ontstaan.

Een investering in je relatie werkt jarenlang door

Wat als ik je vertel dat het ook anders kan?

Ik hoor en zie veel mensen die jarenlang  een relatie hebben, waar ze eigenlijk ontevreden over zijn. Misschien niet over alles in de relatie, want vaak kan je ook nog wel goede dingen benoemen, maar toch wrikt en wringt het. Of je legt je erbij neer, je denkt dat jouw verwachtingen te hoog zijn en je weet dat je partner hierin niet zal veranderen. En je sust jezelf met het idee dat er overal wel wat aan de hand is en het perfecte stel bestaat toch ook zeker niet!? Of je gaat in de aanval. Je bekritiseert je partner, je snapt niet waarom je niet duidelijk kan maken wat er aan de hand is, je voelt je boos, gefrustreerd en machteloos. Uiteindelijk geef je het ook op. Je kan de ander niet bereiken. Na enige tijd vind je elkaar wel weer, maar de momenten van echte verbinding worden steeds minder.

Weet dat je hier niet de enige in bent en weet dat je hier hulp bij kan krijgen! Relatie therapie is er voor stellen die elkaar weer willen vinden. Je wilt je begrepen en gehoord voelen in jouw relatie! En die wens, die behoefte klopt!

Echte liefde is: een diepgevoelde verbondheid met je partner. Je partner maakt je compleet en vult je aan. In voor- en tegenspoed wil je tederheid en zorgzaamheid voelen en geven. Maar het kan ook degene zijn van wie je (te)veel verwacht of eist en door wie je het ergst gekwetst kunt worden.

Ik trek met jullie op en coach ik jullie naar een relatie waarin jij jezelf kan zijn en waarin je jezelf kan laten horen. Je zult zicht krijgen op de negatieve patronen in jullie relatie en hoe je deze kan ombuigen naar liefdevolle omgang met elkaar. In de vijf gesprekken zullen de behoeften en de verlangens van jullie beiden aan bod komen. Jullie gaan ontdekken hoe het komt dat jullie relatie nu niet lekker loopt en krijgen concrete handvatten om hiermee aan de slag te gaan. Het is therapie op maat, want elk stel is weer anders. Beter gezegd: uniek!

We werken toe naar een relatie waarin jullie je allebei prettig en gezien voelen. Een relatie waarin het veilig is en je elkaar weer gaat waarderen. Vanuit die basis ontstaat weer genieten en je gelukkig voelen. En van daaruit gaan jullie weer samen ondernemen en kan het weer avontuurlijk worden. Het Engelse woord ‘exciting’ vind ik daar mooi bij passen. We willen aan de ene kant veiligheid en geborgenheid en aan de andere kant ook ‘excitement’. Beide horen thuis in je relatie.

Ik ga stap voor stap met jullie aan de slag en jullie relatie krijgt steeds meer diepgang, waar jullie nog jaren profijt van gaan hebben.

Praktische informatie

 • We ontdekken samen wat jullie relatie nodig heeft om weer liefdevol te worden.
 • We plannen sessies in van ongeveer 75 minuten waarin we samen aan de slag gaan en jullie relatie weer (h)echt wordt.
 • Jullie hoeven het niet alleen te doen!

Wat houdt de begeleiding in?

Jullie ontdekken:

 • Nog beter wie je zelf bent en hoe je jezelf vorm geeft in de relatie;
 • Nog meer van wie de ander is;
 • Wat de patronen zijn in jullie relatie;
 • Waarom jullie vastlopen;
 • Hoe jullie verandering in gang kunnen zetten;
 • Hoe jullie elkaar weer kunnen vinden, ook al zijn jullie verschillend;
 • Hoe jullie de liefde levend houden.

Dan zijn jullie zelf in staat om:

 • Aan te geven wat je nodig hebt in de relatie;
 • Te begrijpen wat de ander motiveert;
 • Negatieve patronen te herkennen en heb je handvatten om dit om te kunnen buigen;
 • Het verschil tussen jullie te begrijpen;
 • Te kunnen zien wat de ander nodig heeft in de relatie;
 • Te zien wat er nodig is om de relatie weer veilig en hecht te maken.

De investering in mijn relatie therapie is 108,- euro per uur.

Schrijf je vrijblijvend in en dan neem ik contact met je/jullie op om na te gaan of mijn therapie bij jullie past.

Over Andrea

Ik ben Andrea Wesselius en al ruim 2 decennia getrouwd. Samen hebben we 3, inmiddels jonge dames.

Ik heb moeten leren om bij mijn eigen behoeften stil te staan en deze op een manier te brengen, zodat mijn partner mijn boodschap kan ontvangen. Dat is niet vanzelf gegaan. Wij hebben echt moeten leren communiceren. Wij hebben daar hulp bij gehad en ons samen-zijn is daardoor veel interessanter en intiemer geworden. We kunnen beiden steeds meer onszelf zijn. De relatie is echter en hechter geworden. We hebben plezier met elkaar en we waarderen elkaar steeds meer. Ik had deze begeleiding van buitenaf voor geen goud willen missen.

Dit gun ik jou ook!

Na mijn opleiding voor relatie- en gezinstherapeut en daarna voor EFT relatietherapeut groeit mijn passie om stellen dichter bij elkaar te brengen nog steeds. Het is zo waardevol en prachtig om te zien als een stel elkaar weer vindt en er nabijheid ontstaat.

relatie coaching

Wat anderen zeggen

Het is natuurlijk nooit leuk indien je therapie nodig heb maar bij Andrea voelden wij ons direct op ons gemak. Zij luisterde goed en was in staat ons, in een paar sessies, adviezen te geven om weer met elkaar in contact te komen en onze relatie weer op het juiste spoor te brengen. Niet zweverig maar praktisch en met beide benen op de grond.

Hele fijne gesprekken gehad. Andrea stelt je vanaf het begin op je gemak en het voelt al snel heel vertrouwd. Ze oordeelt niet, maar denkt op een hele fijne manier met je mee. Hele fijne ervaring!

Onze liefde voor elkaar is groot, maar als we elkaar niet begrijpen kan het ontzettend heftig worden en blijft het lang ‘hangen’. Andrea heeft als het ware voor ons ‘getolkt’. Ze wist elke keer perfect te ‘vertalen’ wat we bedoelden, zodat we onszelf en de ander beter zijn gaan begrijpen. We hebben geleerd dat wat we voelen oké is. We voelden ons erg gezien en op ons gemak. Ook als je niet elke dag ruzie maakt, is therapie bij Andrea een aanrader!

Veel gestelde vragen

Wat als mijn partner geen therapie wil?

Ik realiseer me dat therapie best spannend kan zijn. Dus mijn eerst vraag zou zijn: ‘wat maakt dat de ander geen therapie wil?’. Als het inderdaad wat spannend is, kunnen we eerst online kennismaken. Dat zou ook met jou alleen kunnen en dat ik met je mee denk hoe we de ander zouden kunnen betrekken. Vraag dan een gratis online Click&Connect gesprek van 30 minuten aan.

Het kan ook zijn dat de ander geen probleem ervaart. Realiseer je dat als één in de relatie een probleem heeft, de ander dat automatisch ook heeft. Dan heb je nl. een partner met een probleem en dat is ook niet fijn. Wat je zou kunnen communiceren is: ‘Ik zou het fijn vinden als je mee gaat’ of ‘Dit is iets wat ik samen met jou wil doen’. Je kan een Heldere Start sessie aanvragen van 1,5 uur. Dit is eenmalig en dan kunnen jullie ontdekken of mijn therapie bij jullie past. Daarna kunnen jullie besluiten of jullie relatie therapie bij mij willen volgen.

Wanneer kunnen we starten?

Er is momenteel geen wachtlijst, behalve voor de avonden. We plannen allereerst een kennismakingsgesprek van ongeveer 30 minuten. Dit is gratis. Mochten we met elkaar gaan samenwerken, dan kunnen we gelijk daarna aan de slag. Dan komt er ongeveer nog 1 uur bij.

Voor wie is deze relatie therapie geschikt?

Relatie therapie is voor stellen die beiden nog betrokken zijn bij elkaar, voor hun relatie willen gaan en daarin willen groeien. Ook als jullie verder willen na vreemdgaan is deze therapie geschikt.

Waar vinden de sessies plaats?

In de praktijk aan de Trasmolenlaan 12 in Woerden. In gebouw van ‘Romi Business Center’. Eventueel zijn de gesprekken ook online mogelijk.