a

Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem nulla consequat. Aenean massa.

Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt een relatie therapieproces gemiddeld?

Een veranderproces vraagt meerdere momenten van begeleiding. Hoelang dit duurt, is per stel verschillend, maar je kan uitgaan van tussen de 8 tot 15 gesprekken.

Hoe lang duurt een individueel therapieproces gemiddeld?

Een veranderproces vraagt meerdere momenten van begeleiding. Hoelang dit duurt, is per persoon verschillend, maar je kan uitgaan van tussen de 8 tot 15 gesprekken.

Hoe lang duurt een trauma therapieproces gemiddeld?

Een veranderproces vraagt meerdere momenten van begeleiding. Hoelang dit duurt, is per persoon verschillend, maar je kan uitgaan van tussen de 5 tot 10 gesprekken.

Hoe vaak vinden de sessies plaats en hoelang duren ze?

Ik start altijd met een Click & Connect gesprek van ruim een uur. Tijdens dit gesprek leren wij elkaar kennen en kijken wij samen waar ik jou/jullie mee kan helpen. In de volgende gesprekken zal je jezelf (en de ander) beter gaan begrijpen, zodat jullie relatie weer hecht en liefdevol kan worden/jij weer kan herstellen. Deze gesprekken duren tussen de 75 en 90 minuten. Afhankelijk van de problematiek ontmoeten we elkaar in het begin wekelijks of tweewekelijks, daarna zit er meer tijd tussen.

Welke therapeutische technieken en benaderingen worden gebruikt?

Tijdens relatietherapie werk ik vooral met de Emotionally Focused Therapy (EFT) methode. Dit is een effectieve vorm van relatietherapie, gericht op emoties en de verbinding tussen jou en je partner. Tijdens de therapie werken jullie samen aan onderling vertrouwen, veiligheid en verdieping: de basis van iedere relatie.

Tijdens individuele therapie maak ik gebruik van Gestalttherapie, therapie van het contact, is de aandacht niet alleen gericht op je gedachten, maar ook op wat je waarneemt en lijfelijk ervaart. Het biedt de mogelijkheid om gevoelens, verstand en handelen meer op elkaar af te stemmen. In een open en veilige sfeer leer je opnieuw contact te maken met je eigen beleving en wat de betekenis daarvan is voor jouw leven. Er ontstaan nieuwe ervaringen en je zult keuzes maken die beter bij je passen.

Tijdens trauma therapie maak ik gebruik van de Connect Mirror Focus Therapy, vergelijkbaar qua werking met EMDR en brainspotting. CMFT staat bekend als een warmere en mildere methode. Zie ook www.cmft.nl

Hoe zeg ik een afspraak af en zijn hier kosten aan verbonden?

De afspraak afzeggen? Dat kan kosteloos tot 48 uur van tevoren. Doe dit schriftelijk via de mail: andrea@echtincontact.nl of neem telefonisch contact met mij op: 06-400911888

Wat zijn de openingstijden van echt In Contact?

Op werkdagen van maandag tot vrijdag ben je welkom in mijn praktijk in Woerden (provincie Utrecht). Online coaching via videobellen is eventueel mogelijk, maar heeft niet de voorkeur.

Is het mogelijk om therapiesessies thuis te laten plaatsvinden?

Gesprekken vinden plaats in mijn praktijk in Woerden, maar online is eventueel mogelijk.

Wat zijn de kosten van relatie therapie en worden ze vergoed?

Kosten relatietherapie

De verwachte investering van relatie therapiesessies is afhankelijk van de specifieke hulpbehoefte die jullie hebben. Een Click & Connect gesprek (een kennismakingsgesprek) kost € 67,50. Sessies die daarop volgen zijn € 108,- per uur en wordt naar rato berekend. Relatietherapie wordt niet vergoed. Uitzondering is zorgverzekeraar Pro Life.

Kosten individuele therapie

De verwachte investering van individuele therapiesessies is afhankelijk van de specifieke hulpbehoefte die jij hebt. Een Click & Connect gesprek (een kennismakingsgesprek) kost € 67,50. Sessies die daarop volgen zijn € 90,- per uur en wordt naar rato berekend.

Kosten traumatherapie

De verwachte investering van trauma therapiesessies is afhankelijk van de specifieke hulpbehoefte die jij hebt. Een Click & Connect gesprek (een kennismakingsgesprek) kost € 67,50. Sessies die daarop volgen zijn € 90,- per uur en wordt naar rato berekend.

Hoelang duurt het voordat ik resultaten begin te zien?

Bij relatietherapie

Dit is per stel verschillend. Sommigen ervaren na de eerste sessie al een verandering, voor anderen duurt dat wat langer. Na 3 sessies evalueren we en gaan we na of de therapie brengt waar jullie behoefte aan hebben en of we op de goede weg zitten. Na 5 gesprekken mag je zeker enige verandering verwachten, maar relatietherapie kan wel langer nodig zijn om de verandering voor de langere termijn vast te houden. Ga uit van tussen de 8 tot 15 gesprekken.

Bij individuele therapie

Dit varieert van persoon tot persoon in individuele therapie. Voor sommigen kan er al na de eerste sessie een merkbare verandering optreden, terwijl het voor anderen wat langer kan duren. Na drie sessies zullen we een evaluatie uitvoeren om te beoordelen of de therapie voldoet aan jouw behoeften en of we op de juiste koers zitten. Na vijf sessies mag je zeker enige verandering verwachten, maar het kan nodig zijn om de therapie voort te zetten om de verandering op de lange termijn te behouden. Over het algemeen kun je rekenen op ergens tussen de 8 en 15 sessies, afhankelijk van jouw specifieke situatie en behoeften.

Bij trauma therapie

Dit varieert van persoon tot persoon in trauma therapie. Voor sommigen kan er al na de eerste sessie een merkbare verandering optreden, terwijl het voor anderen wat langer kan duren. Na drie sessies zullen we een evaluatie uitvoeren om te beoordelen of de therapie voldoet aan jouw behoeften en of we op de juiste koers zitten. Na vijf sessies mag je zeker enige verandering verwachten, maar het kan nodig zijn om de therapie voort te zetten om de verandering op de lange termijn te behouden. Over het algemeen kun je rekenen op ergens tussen de 8 en 15 sessies, afhankelijk van jouw specifieke situatie en behoeften.

Is alles wat ik bespreek vertrouwelijk en privé?

Ik heb een geheimhoudingsplicht, dat wil zeggen dat alles wat jullie mij vertellen niet doorverteld wordt aan derden. Overleg met derden indien nodig, (telefonisch, schriftelijk of per mail), gebeurt uitsluitend nadat toestemming aan jullie is gevraagd. Zie ook de ‘algemene voorwaarden’ en de ‘privacy verklaring’.

Is echt In Contact aangesloten bij een beroepsvereniging?

Echt In Contact is een professionele praktijk en aangesloten bij:
Nederlands-Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie en Gestalttheorie (NVAGT)
Europees gecertificeerd therapeut, European Certificate of Psychotherapy (ECP)
Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ)
Emotionally Focused Therapy Nederland (EFT)

Connect, Mirror Neuron Focus Therapy (Trauma- en verwerkingstherapie CMFT)
Kempler Instituut Nederland voor Ervaringsgerichte Psychosociaal hulpverlener

Er is een klachtenprocedure voor cliënten.

  • Bespreek je onvrede met mij en geef hierbij aan wat je van mij verwacht
  • Kom je er mij met niet uit of is een gesprek met mij voor jou niet mogelijk of wenselijk, dan kun je vragen om een klachtbehandeling met ondersteuning van de klachtenfunctionaris. Dit gaat via de beroepsvereniging, klik hier voor de link.
  • Leidt de inzet van de klachtenfunctionaris niet tot een voor jou bevredigende uitkomst, dan kun je jouw klacht als geschil voorleggen aan de Geschillencommissie Complementaire Gezondheidszorg 
    Let op: de geschillencommissie neemt je klacht niet in behandeling, als je niet eerst het klachtentraject bij de klachtenfunctionaris hebt doorlopen.

Om zeker te zijn van professionele begeleiding worden er aan de therapeut eisen gesteld ten aanzien van nascholingen, supervisie en intervisie.

Wat als mijn partner niet in therapie wil?

Ik realiseer me dat therapie best spannend kan zijn. Dus mijn eerst vraag zou zijn: ‘wat maakt dat de ander geen therapie wil?’. Als het inderdaad wat spannend is, kunnen we eerst kennismaken. Dat zou ook met jou alleen kunnen en dat ik met je mee denken over hoe we de ander zouden kunnen betrekken. Vraag dan een Click&Connect gesprek aan.

Het kan ook zijn dat de ander geen probleem ervaart. Realiseer je dat als één in de relatie een probleem heeft, de ander dat automatisch ook heeft. Wat je zou kunnen communiceren is: ‘Ik zou het fijn vinden als je mee gaat’ of ‘Dit is iets wat ik samen met jou wil doen’. Na de kennismaking kunnen jullie besluiten of jullie relatie therapie bij mij willen volgen.

Wanneer kunnen wij starten?

Er is momenteel geen wachtlijst. We plannen allereerst een kennismakingsgesprek van ongeveer 75 minuten. Dit gesprek mag jij/mogen jullie zelf in mijn agenda inplannen via Click&Connect. Mochten we met elkaar gaan samenwerken, dan plannen we een vervolgafspraak. Deze gesprekken duren veelal tussen de 75 en 90 minuten.

Voor wie is deze therapie geschikt?

Relatietherapie is voor stellen die beiden nog betrokken zijn bij elkaar, voor hun relatie willen gaan en daarin willen groeien. Ook als jullie verder willen na vreemdgaan is deze therapie geschikt. Individuele therapie is bedoeld voor personen die zelf gemotiveerd zijn om aan persoonlijke groei en het verbeteren van hun relaties te werken. Traumatherapie is bedoeld voor personen die zelf gemotiveerd zijn om aan persoonlijke groei en het verbeteren van hun relaties te werken.

Waar vinden therapiesessies plaats?

In mijn praktijk aan de Trasmolenlaan 12 in Woerden. In gebouw van ‘Romi Business Center’. Eventueel zijn de gesprekken ook online mogelijk, maar dit heeft niet de voorkeur.

Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt een relatie therapieproces gemiddeld?

Een veranderproces vraagt meerdere momenten van begeleiding. Hoelang dit duurt, is per stel verschillend, maar je kan uitgaan van tussen de 8 tot 15 gesprekken.

Hoe lang duurt een individueel therapieproces gemiddeld?

Een veranderproces vraagt meerdere momenten van begeleiding. Hoelang dit duurt, is per persoon verschillend, maar je kan uitgaan van tussen de 8 tot 15 gesprekken.

Hoe lang duurt een trauma therapieproces gemiddeld?

Een veranderproces vraagt meerdere momenten van begeleiding. Hoelang dit duurt, is per persoon verschillend, maar je kan uitgaan van tussen de 5 tot 10 gesprekken.

Hoe vaak vinden de sessies plaats en hoelang duren ze?

Ik start altijd met een Click & Connect gesprek van ruim een uur. Tijdens dit gesprek leren wij elkaar kennen en kijken wij samen waar ik jou/jullie mee kan helpen. In de volgende gesprekken zal je jezelf (en de ander) beter gaan begrijpen, zodat jullie relatie weer hecht en liefdevol kan worden/jij weer kan herstellen. Deze gesprekken duren tussen de 75 en 90 minuten. Afhankelijk van de problematiek ontmoeten we elkaar in het begin wekelijks of tweewekelijks, daarna zit er meer tijd tussen.

Welke therapeutische technieken en benaderingen worden gebruikt?

Tijdens relatietherapie werk ik vooral met de Emotionally Focused Therapy (EFT) methode. Dit is een effectieve vorm van relatietherapie, gericht op emoties en de verbinding tussen jou en je partner. Tijdens de therapie werken jullie samen aan onderling vertrouwen, veiligheid en verdieping: de basis van iedere relatie.

Tijdens individuele therapie maak ik gebruik van Gestalttherapie, therapie van het contact, is de aandacht niet alleen gericht op je gedachten, maar ook op wat je waarneemt en lijfelijk ervaart. Het biedt de mogelijkheid om gevoelens, verstand en handelen meer op elkaar af te stemmen. In een open en veilige sfeer leer je opnieuw contact te maken met je eigen beleving en wat de betekenis daarvan is voor jouw leven. Er ontstaan nieuwe ervaringen en je zult keuzes maken die beter bij je passen.

Tijdens trauma therapie maak ik gebruik van de Connect Mirror Focus Therapy, vergelijkbaar qua werking met EMDR en brainspotting. CMFT staat bekend als een warmere en mildere methode. Zie ook www.cmft.nl

Hoe zeg ik een afspraak af en zijn hier kosten aan verbonden?

De afspraak afzeggen? Dat kan kosteloos tot 48 uur van tevoren. Doe dit schriftelijk via de mail: andrea@echtincontact.nl of neem telefonisch contact met mij op: 06-400911888

Wat zijn de openingstijden van echt In Contact?

Op werkdagen van maandag tot vrijdag ben je welkom in mijn praktijk in Woerden (provincie Utrecht). Online coaching via videobellen is eventueel mogelijk, maar heeft niet de voorkeur.

Is het mogelijk om therapiesessies thuis te laten plaatsvinden?

Gesprekken vinden plaats in mijn praktijk in Woerden, maar online is eventueel mogelijk.

Wat zijn de kosten van relatie therapie en worden ze vergoed?

Kosten relatietherapie

De verwachte investering van relatie therapiesessies is afhankelijk van de specifieke hulpbehoefte die jullie hebben. Een Click & Connect gesprek (een kennismakingsgesprek) kost € 67,50. Sessies die daarop volgen zijn € 108,- per uur en wordt naar rato berekend. Relatietherapie wordt niet vergoed. Uitzondering is zorgverzekeraar Pro Life.

Kosten individuele therapie

De verwachte investering van individuele therapiesessies is afhankelijk van de specifieke hulpbehoefte die jij hebt. Een Click & Connect gesprek (een kennismakingsgesprek) kost € 67,50. Sessies die daarop volgen zijn € 90,- per uur en wordt naar rato berekend.

Kosten traumatherapie

De verwachte investering van trauma therapiesessies is afhankelijk van de specifieke hulpbehoefte die jij hebt. Een Click & Connect gesprek (een kennismakingsgesprek) kost € 67,50. Sessies die daarop volgen zijn € 90,- per uur en wordt naar rato berekend.

Hoelang duurt het voordat ik resultaten begin te zien?

Bij relatietherapie

Dit is per stel verschillend. Sommigen ervaren na de eerste sessie al een verandering, voor anderen duurt dat wat langer. Na 3 sessies evalueren we en gaan we na of de therapie brengt waar jullie behoefte aan hebben en of we op de goede weg zitten. Na 5 gesprekken mag je zeker enige verandering verwachten, maar relatietherapie kan wel langer nodig zijn om de verandering voor de langere termijn vast te houden. Ga uit van tussen de 8 tot 15 gesprekken.

Bij individuele therapie

Dit varieert van persoon tot persoon in individuele therapie. Voor sommigen kan er al na de eerste sessie een merkbare verandering optreden, terwijl het voor anderen wat langer kan duren. Na drie sessies zullen we een evaluatie uitvoeren om te beoordelen of de therapie voldoet aan jouw behoeften en of we op de juiste koers zitten. Na vijf sessies mag je zeker enige verandering verwachten, maar het kan nodig zijn om de therapie voort te zetten om de verandering op de lange termijn te behouden. Over het algemeen kun je rekenen op ergens tussen de 8 en 15 sessies, afhankelijk van jouw specifieke situatie en behoeften.

Bij trauma therapie

Dit varieert van persoon tot persoon in trauma therapie. Voor sommigen kan er al na de eerste sessie een merkbare verandering optreden, terwijl het voor anderen wat langer kan duren. Na drie sessies zullen we een evaluatie uitvoeren om te beoordelen of de therapie voldoet aan jouw behoeften en of we op de juiste koers zitten. Na vijf sessies mag je zeker enige verandering verwachten, maar het kan nodig zijn om de therapie voort te zetten om de verandering op de lange termijn te behouden. Over het algemeen kun je rekenen op ergens tussen de 8 en 15 sessies, afhankelijk van jouw specifieke situatie en behoeften.

Is alles wat ik bespreek vertrouwelijk en privé?

Ik heb een geheimhoudingsplicht, dat wil zeggen dat alles wat jullie mij vertellen niet doorverteld wordt aan derden. Overleg met derden indien nodig, (telefonisch, schriftelijk of per mail), gebeurt uitsluitend nadat toestemming aan jullie is gevraagd. Zie ook de ‘algemene voorwaarden’ en de ‘privacy verklaring’.

Is echt In Contact aangesloten bij een beroepsvereniging?

Echt In Contact is een professionele praktijk en aangesloten bij:
Nederlands-Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie en Gestalttheorie (NVAGT)
Europees gecertificeerd therapeut, European Certificate of Psychotherapy (ECP)
Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ)
Emotionally Focused Therapy Nederland (EFT)

Connect, Mirror Neuron Focus Therapy (Trauma- en verwerkingstherapie CMFT)
Kempler Instituut Nederland voor Ervaringsgerichte Psychosociaal hulpverlener

Er is een klachtenprocedure voor cliënten.

  • Bespreek je onvrede met mij en geef hierbij aan wat je van mij verwacht
  • Kom je er mij met niet uit of is een gesprek met mij voor jou niet mogelijk of wenselijk, dan kun je vragen om een klachtbehandeling met ondersteuning van de klachtenfunctionaris. Dit gaat via de beroepsvereniging, klik hier voor de link.
  • Leidt de inzet van de klachtenfunctionaris niet tot een voor jou bevredigende uitkomst, dan kun je jouw klacht als geschil voorleggen aan de Geschillencommissie Complementaire Gezondheidszorg 
    Let op: de geschillencommissie neemt je klacht niet in behandeling, als je niet eerst het klachtentraject bij de klachtenfunctionaris hebt doorlopen.

Om zeker te zijn van professionele begeleiding worden er aan de therapeut eisen gesteld ten aanzien van nascholingen, supervisie en intervisie.

Wat als mijn partner niet in therapie wil?

Ik realiseer me dat therapie best spannend kan zijn. Dus mijn eerst vraag zou zijn: ‘wat maakt dat de ander geen therapie wil?’. Als het inderdaad wat spannend is, kunnen we eerst kennismaken. Dat zou ook met jou alleen kunnen en dat ik met je mee denken over hoe we de ander zouden kunnen betrekken. Vraag dan een Click&Connect gesprek aan.

Het kan ook zijn dat de ander geen probleem ervaart. Realiseer je dat als één in de relatie een probleem heeft, de ander dat automatisch ook heeft. Wat je zou kunnen communiceren is: ‘Ik zou het fijn vinden als je mee gaat’ of ‘Dit is iets wat ik samen met jou wil doen’. Na de kennismaking kunnen jullie besluiten of jullie relatie therapie bij mij willen volgen.

Wanneer kunnen wij starten?

Er is momenteel geen wachtlijst. We plannen allereerst een kennismakingsgesprek van ongeveer 75 minuten. Dit gesprek mag jij/mogen jullie zelf in mijn agenda inplannen via Click&Connect. Mochten we met elkaar gaan samenwerken, dan plannen we een vervolgafspraak. Deze gesprekken duren veelal tussen de 75 en 90 minuten.

Voor wie is deze therapie geschikt?

Relatietherapie is voor stellen die beiden nog betrokken zijn bij elkaar, voor hun relatie willen gaan en daarin willen groeien. Ook als jullie verder willen na vreemdgaan is deze therapie geschikt. Individuele therapie is bedoeld voor personen die zelf gemotiveerd zijn om aan persoonlijke groei en het verbeteren van hun relaties te werken. Traumatherapie is bedoeld voor personen die zelf gemotiveerd zijn om aan persoonlijke groei en het verbeteren van hun relaties te werken.

Waar vinden therapiesessies plaats?

In mijn praktijk aan de Trasmolenlaan 12 in Woerden. In gebouw van ‘Romi Business Center’. Eventueel zijn de gesprekken ook online mogelijk, maar dit heeft niet de voorkeur.

Kom in contact met mij

Heb je een vraag? Wil je weten of therapie jou verder helpt? Neem gerust contact met me op! We kunnen dan samen kijken wat ik voor jou zou kunnen betekenen.

Gesprekken vinden plaats in mijn praktijkruimte in Woerden, maar zijn ook online mogelijk via videobellen.

Kom in contact met mij

Heb je een vraag? Wil je weten of therapie jou verder helpt? Neem gerust contact met me op! We kunnen dan samen kijken wat ik voor jou zou kunnen betekenen.

Gesprekken vinden plaats in mijn praktijkruimte in Woerden, maar zijn ook online mogelijk via videobellen.